Rviidakossani. Tämä kyseinen reunustraakki on kaveriltani hoidossa sillä aikaa, kun kyseinen henkilö viettää vaihto-oppilasvuottaan ulkomailla. Kasvilla on tällä hetkellä noin puolisen metriä korkeutta ja se on viihtynyt oikein hyvin muun joukon jatkona. Traakki ei tunnu olevan kovin nirso kasteluiden suhteen ja viihtyykin vielä puolivarjoisessa paikassa. Kuulemma siskollani vastaava kasvi asustaa hyvin hämärässä huoneessa ja viihtyy niinkin erinomaisesti, että tekee vielä parhaillaan useita sivuversoja.

Reunustraakki viihtyykin vähintään puolivarjoisassa paikassa eikä hetkahda hämärämpääkään sijoituspaikkaa kunhan saa edes muutaman tunnin valoa päivässä, joten tämä sopii niiden nurkkien somistukseksi, missä useimmat muut huonekasvit eivät vähäisen valon vuoksi viihdy. Kasvualustana toimii ihan tavallinen musta turvepohjainen huonekasvimulta. Reunustraakkia kastelen kun sen pintamulta on kuivahtanut, nyt talvella hieman vähemmän kerrallaan.Sopiva kasteluväli on normaalissa huoneenlämmössä ollut noin 1-2 kertaa viikossa.

Mikäli reunustraakille järjestyy talveksi hieman viileämpi tila, tulee sitä vastaavasti kastella niukemmin. Merileväliuosta traakki saa muiden kasvien kanssa noin kerran viikossa. Kesäisinkään kasvi ei tarvitse kuin mietoa lannoitusta. Traakin alimpien lehtien ruskettumisesta ja kuivumisesta ei tarvitse olla huolissaan, sen kuin nyppäisee ne pois kasvia rumistamasta.

Reunustraakkia voi tarvittaessa latvoa haluamaltaan korkeudelta ja kunhan muistaa sen jälkeen olla kastelematta kasvia liikaa, se kasvattaa latvotun ruusukkeensa tilalle yhden tai useampia uusia. Omalla hoidokillani on historiassaan latvominen noin kymmenen sentin korkuisena ja seurauksena neljä latvaruusuketta, mitkä saavat tietysti kasvin latvuksen näyttämään paljon tuuheammalta kuin jos niitä olisi vain yksi.
Kasvia voi siis muotoilla enemmän haluaamaansa suuntaan latvomalla. Kasvi ei kuitenkaan ole niitä nopeimmin kasvavia, joten latvominen pelkästään koon hillitsemiseksi ei välttämättä ole kovin usein ajankohtaista. Irtileikatuista latvaruusukkeista voi myös juurruttaa uusia pistokkaita. Jos istuttaa useampia taimia samaan ruukkuun, ja latvoo niitä eri korkuisina, saa aikaan näyttävän asetelman, kuten oheisessa kuvassa.
Mikäli siis etsit helppohoitoista ja kestävää kasvia asuntosi puolivarjoisiin tai hämärämpiin nurkkiin, on reunustraakki oiva valinta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *