Siirry pääsisältöön

Kilpailu! Kerro oma ystävänpäiväkukkasi

Tämä on Viidakkokirjeiden historian ensimmäinen, mutta ei viimeinen, kilpailu.

Kerro kommenteissa, millainen on mielestäsi hyvä kasvilahja ystävälle. Onko se vaaleanpunainen ruusu rakastetulle, eksoottinen orkidea äidille vai sydämenmuotoinen herttaposliinikukka ystävälle? Vai jotain paljon erikoisempaa? Vastausaikaa on kymmenen päivää (24.2. asti).

Vastanneiden kesken arvotaan huonekasviaiheinen palkinto.

Hyvää ystävänpäivää!

--
Edit. 25.2. Kilpailu on nyt päättynyt. Kiitos kaikille vastanneille, suoritamme arvonnan viikonlopun aikana, kunhan pääsemme Viidakkokirjeiden toimituksen kesken koolle. Arvontaonnea osallistujille!

- Lilya

Kommentit

 1. Antaisin ystävälle perinteisen rahapuun. Helppohoitoinen, tyylikäs ja kätevä lisätä pistokkaista!
  T. Partsipuutarhuri
  partsipuutarhuri@yahoo.com

  VastaaPoista
 2. Itse bonsaihin tykästyneenä antaisin ystävälle ficus-sukuisen kasvin, esim varjoviikunan, josta saa suhteellisen helpon bonsain tai isompaan ruukkuun istutettuna äärettömän helpon huonekasvin.

  Etälahjana sen sijaan voisin vähän enemmän haastetta kaipaavalle puutarhurille lähettää postissa bonsain -pakkauksen, joka sisältää siemenien lisäksi kaiken tarvittavan omien bonsaiden taimikasvatukseen.

  -Ninie

  VastaaPoista
 3. Riippuu kovasti ystävästä. Minulla on ystäviä, joille veisin korkeintaan muovisen palmun ja sitten niitä, joille voisin kipata nähtävästi ihan minkä kasvin tahansa ja tunnissa se olisi tunnistettu sekä sen kasvuolot optimoitu.

  Kuitenkin ystävänpäivän hempeilyissä olisin todennäköisesti taipuvainen kääntymään ruukkuruusujen puoleen. Niistä kun on silmäniloa pidemmäksi aikaa ja kesällä ne voi siirtää pihamaalle tai parvekkeelle maisemaa sulostuttamaan.

  (Ps. Repesin muuten jokunen viikko sitten Wikipediassa ruusun sivuille eksyessäni: "Punainen ruusu on ikuisen rakkauden ja Suomessa myös sosiaalidemokraattien symboli" Se siitä punaisten ruusujen romantiikasta sitten)

  VastaaPoista
 4. Antaisin laakerinlehden. Se on juuri sellainen kuin ystävyys parhaimmillaan: arkinen, kestävä ja kaunis kerran vuodessa puhjetessaan keltaisiin kukkiin.

  Yhteystiedot: puutarhurin at hotmail . fi

  VastaaPoista
 5. Riippuu todellakin ystävästä, mutta oikeastaan jokin leikkokukkakimppu voisi ilahduttaa eniten, ei tulisi paineita siitä että se täytyisi pitää hengissä ;) Värikäs tulppaanipuska!

  VastaaPoista
 6. Niin siis elikkä jos tietäisin että kaveri haluaisi juuri jotain tiettyä kukkaa, vaikka kaktusta, niin varmaan sen sille hankkisin. Ei ehkä kuole edes ihan niin helposti, tosin itsehän olen saanut montakin kaktusta kupsahtamaan (joko kuivamalla, mätänemällä tai jopa homehtumalla vaan paikalleen).

  Joten jos nyt ihan randomilla täytyy valita kaverille tässä kukka niin hankkisin ihanan liljan! Harmi vain että kun tuon omasta mielestäni niiiin kauniin valkoisen liljan jollekkin niin jotkut vääntää sen automaattisesti joksikin hautajaiskukaksi (;

  VastaaPoista
 7. Orkideat on ihania! Sellaisen antaisin ihmiselle, jolla on jo kokemusta niistä tai on erikseen toivonut sitä. Muuten ehkä joku nätti mehikasviasetelma voisi olla varmempi valinta. Kokkaavalle ihmiselle voisi myös antaa yrttiruukun.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

 Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä. Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Vaatimaton pienoisbromelia

Piilokukat ( Cryptanthus ) ovat enimmäkseen Brasiliassa kasvavia ananaskasveja, jotka ylhäältä käsin näyttävät hauskasti tähdiltä. Juuri muuta yleistä niistä ei voikaan sanoa: noin puolensadan lajin joukkoon mahtuu suuria ja pieniä kasveja, kivikoiden, metsänpohjan ja jopa suolaisten marskimaiden asukkeja, ruskean-, vihreän-, harmaan- ja valkoisenkirjavia lehtiä. Huonekasviksi useimmin tarjolla oleva laji lienee viirupiilokukka ( C. bivittatus ). Se on pieni ja sievä laji, jonka lehdet eivät kasva juuri kymmentä senttiä pidemmiksi, ja ovat kasvin nimen mukaisesti punertavajuovaiset. Viirupiilokukkia näkee aika ajoin kaupan pienten mehikasvien joukossa, sillä niitä ne päällisin puolin hieman muistuttavat, vaikka elintavoiltaan ovatkin aivan erilaisia.

Helppo hoito!

Reunustraakkipuu ( Dracaena marginata ) on helpoimpia huonekasveja, joita minulla koskaan on ollut viidakossani. Tämä kyseinen reunustraakki on kaveriltani hoidossa sillä aikaa, kun kyseinen henkilö viettää vaihto-oppilasvuottaan ulkomailla. Kasvilla on tällä hetkellä noin puolisen metriä korkeutta ja se on viihtynyt oikein hyvin muun joukon jatkona. Traakki ei tunnu olevan kovin nirso kasteluiden suhteen ja viihtyykin vielä puolivarjoisessa paikassa. Kuulemma siskollani vastaava kasvi asustaa hyvin hämärässä huoneessa ja viihtyy niinkin erinomaisesti, että tekee vielä parhaillaan useita sivuversoja. Hoidossani oleva reunustraakki. Puun kuvaaminen tuotti talvivalossa haasteita, ja se piti nostaa aivan ikkunan eteen, jotta valoa olisi edes auttavasti tarpeeksi.