Siirry pääsisältöön

Viidakkokirjeet muuttaa

Viidakkokirjeet on muuttanut nyt upouuteen osoitteeseen: viidakkokirjeet.fi! Vanha osoite tietenkin ohjaa myös perille oikeaan paikkaan, ei hätää. Muutosta innostuneena ajattelimmekin nyt kysellä teiltä, arvoisat lukijat, mistä aiheista haluaisitte jatkossa lukea blogista? Ovatko suosikkejanne huonekasvien lajiesittelyt hoito-ohjeineen? Vai kaipaisitteko kenties yleisluontoisempia ohjeita ja vinkkejä huonekasviharrastukseen? Vai erilaisia tuote-esittelyjä? Haluatteko lukea huonekasviharrastuksen historiasta ja taustasta? Kasvien fysiologiasta ja ekologiasta? Etsittekö vinkkejä siitä, mistä voi ostaa jännittävimpiä huonekasveja? Vai toivoisitteko kenties jotain ihan uusia aihepiirejä blogiin?

Sana on nyt vapaa, kirjoittakaa kommenttilaatikkoon omat toiveenne Viidakkokirjeiden sisällöstä.

Kommentit

 1. Terve. Onnittelut uudesta hienosta osoitteesta :).

  Oma huonekasvi"harrastukseni" meinasi kohdata katkeran lopun kun vanha uskollinen palmuni kaatui mullanvaihdon yhteydessä :(. Otin sitten parhaan näkösen oksan ja tökkäsin multaan.

  Tästäpä heräsi myös kysymys kastelusta: miten pitkään multaa pitää nyt pitää märkänä kun on oksa siinä kasvamassa? Ja miten yleensäkin tietää oikean määrän vettä oikeaan aikaan purkin koosta, kasvista ja vuodenajasta riippuen?

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen tupaan! :-)
  Minä luen mielelläni aivan kaikkea, mutta jos nyt jonkinlainen Top 3 -lista pitäisi tehdä, niin 1)lajiesittelyt 2)kasvien fysiologia ja ekologia 3)vinkkejä, mistä ostaa erikoisempia huonekasveja.

  Mutta kuten sanottua, kaikki käy!:-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Kaikki mitä halusit tietää japaninkäpypalmusta

Japaninkäpypalmu (Cycas revoluta) on yksi suosikkihuonekasveistani, vaikka suhteemme onkin täynnä ristiriitoja. Kasvi on nimittäin vaarallinen, väkivaltainen, eikä useinkaan käyttäydy niin kuin haluaisin. Mutta kaunis ja kiehtova se on, ja sen hengiltä saaminen vaatii jo taitoa.

Vaikka käpypalmuja tunnetaan toistasataa lajia, huonekasveina näkee käytännössä vain kahta. Japaninkäpypalmu on niistä ylivoimaisesti yleisempi, kun taas aiemmin esittelemäni samiakäpypalmu (Zamia pumila) on sikäli harvinainen, että sen bongaaminen kukkakaupasta on melkoinen löytö.

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Pienen kasvipuodin lumoissa

Kävin lokakuussa Amsterdamissa, jossa vietimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa pitkän viikonlopun. Lomareissun pääkohtana oli Amsterdamin kaupunkimaraton, jossa seurueen miespuoliset jäsenet kävivät juoksemassa puolimaratonin. Kasviharrastajana käytin kuitenkin tilaisuuteni hyväksi ja selvittelin etukäteen sopivia kiinnostavia vierailukohteita. Facebookin Huonekasvit -ryhmästä sainkin vinkiksi piipahtaa paikallisessa Wildernis-nimisessä kasvikaupassa.