sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Viidakon uusia tulokkaita

Viime aikoina olen tullut hankkineeksi tavallistakin enemmän uusia kasveja. Ajattelin hieman esitellä uutuuksiani täällä, jotta pääsette näkemään ennakkoon, millaisia lajiesittelyjä on vuorossa myöhemmin. Ainakin niistä lajeista siis, jotka selviävät hengissä kiitettävästi!


Vaaleanpunainen perhoskämmekkä (Phalaenopsis) saapui minulle lahjana siskolta helmikuun alussa. Silloin sen kukkavanassa oli vielä monta aukeamatonta nuppua, jotka aukesivat sitten kuukauden edetessä. Kämmekkä on edelleen täydessä kukassa, ja kasvattaa tällä hetkellä paitsi uutta lehteä, myös lisää pituutta kukkavanalle. Eli varsin hyvältä näyttää siis.

Perhoskämmekkä (Phalaenopsis).
Jännittäviä löytöjä kevään varrelta ovat myös keihäsanopinkieli (Sansevieria cylindrica) sekä Hoya compacta "Regalis", jotka molemmat löytyivät samalta ostosreissulta. Kummatkin lienevät jännittäviä jalostusmuotoja niistä hieman tavallisemmista huonekasveista, anopinkielestä ja isoposliinikukasta. Hoya compacta on vielä valkokirjavaa lajiketta. Molemmat ovat päässeet uusiin ruukkuihin pois kaupan turpeisista kasvualustoista, ja näyttävät voivan hyvin.

Keihäsanopinkieli (Sansevieria cylindrica).
Hoya compacta "Regalis".
Siemenistä on lisäksi tullut kevään mittaan kasvatettua Bolivian Rainbow - chiliä (Capsicum annuum) ja punaista kiiviä (Actinia deliciosa). Pistokaspuolen uusia hankintoja puolestaan ovat Hatiora -lehtikaktus, kiinanruusu (Hibiscus rosa-sinensis), sinikohtalonköynnös (Clerodendrum ugandense), palmuvehka ( Zamioculcas zamiifolia), sekä myöhemmin saapuvat uudet raatokukat (Stapelia sp.). Myös andrenflamingokukkakokoelma on täydentynyt uudella lajikkeella. Näissä sitä onkin sitten kasvattelemista, toivottavasti mahdollisimman moni jää eloon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...