tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ja voittaja on...

Viidakkokirjeiden naistenpäivän kilpailu poiki monta hyvää tarinaa, ja voittajan valinta oli vaikea. Parhaaksi valitsimme lopulta Sannin tarinan kylpyhuoneen peikonlehdestä:Lapsuudessani meillä oli kylpyhuone-viherhuoneessa suuri peikonlehti, joka kurotteli kummallisia reiällisiä lehtiään kylpyammeen päälle. Sen varjossa oli helppo kuvitella itsensä kylpemään tropiikin vesiputouksissa, varsinkin kun kasvin juurella asui myös värikäs puinen papukaija. Barbie-nukkemmekin pääsivät elämään viidakkoelämää sen uumenissa ja nukkumaan riippumatoissa, joita ripustimme oksille. Tuo kasvi on äidilläni vieläkin. Monia muita hänen kasvejaan olen pala palalta ujuttanut pieninä pistokkaina omaan kotiini. Toivottavasti nekin vielä kasvavat kunnon viidakoksi, edes Barbie-mittakaavassa.

Mielestämme kertomus oli tunteita herättävä ja hauskasti kirjoitettu, kiitos tarinasta! Toiseksi voittajaksi arvoimme Sinin tarinan bonsaipuun kuolemasta:

Surullisimman kohtalo teinivuosieni bonsai-vauva, joka pitkän ja pimeän talven masentamana päätti tiputtaa lehtensä ja leikkiä kuollutta kahden kuukauden ajan. Sitkeän kastelun ja valon lisääntymisen tuloksena talven jälkeen täysin kalju puu heräsi henkiin ja oli juuri saanut kasvatettua valtaosan lehdistään takaisin, kun kesäloma alkoi. Jätin puun vanhempieni hoiviin, ja äidin hoivissa se menestyikin hyvin monta viikkoa. Kuoliniskuna kuitenkin tuli kaksi viikkoa isäni hoivissa. Ilmeisesti kukaan ei nimen omaan ollut kehottanut kastelemaan tiskipöydällä olevaa puuta ja isä tyynesti oli seurannut vierestä, kun bonsai-parka kuivui pystyyn lavuaarin äärellä. Suurin voittoni ja tappioni on siis pikku-bonsai, joka heräsi eloon kahden kuukauden välikuoleman jälkeen - ja kuoli lopullisesti muutamaa kuukautta myöhemmin.

Voittajat saivat valita palkintonsa seuraavista kasveista:

arkijuoru (Tradescantia albiflora)
enkelinsiipi (Begonia x corallina)
"jaavansaniainen" (Microsorum sp.)
limoviikuna (Ficus benjamina)
keihäsanopinkieli (Sansevieria cylindrica)
kirjojuoru (Tradescantia zebrina)
kultaköynnös (Epiprenum pinnatum "Lime")
marraskuunkaktus (Sclumbergera truncata)
muratti (Hedera helix)
pennimuori (Peperomia rotundifolia)
piilokukka (Cryptanthus sp.)
purppuraraatokukka (Stapelia grandiflora)
ruokotraakkipuu (Dracaena sanderiana)
vesifiikus (Ficus pumila)

Onnea voittajille ja kiitos kaikille kisaan osallistuneille! Kaikki kilpailuun osallistuneet tarinat ovat luettavissa Facebook-sivullamme.

1 kommentti:

  1. Onnea voittajille!
    Viidakkokirjeille on tunnustus blogissani partsipuutarhuri.blogspot.com
    :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...