Siirry pääsisältöön

Kerro viidakkotarinasi -kilpailu


Arvoisat lukijat!

Näin naistenpäivän kunniaksi ajattelimme järjestää Viidakkokirjeissä kilpailun. Kilpailussa te, lukijamme, pääsette vuorostanne ääneen ja kertomaan mieleenpainuvimpia onnistumisia tai kammottavimpia epäinnistumisia huonekasvi- harrastuksenne parissa. Kilpailun palkintoina arvomme osallistujien kesken huonekasvien pistokkaita, jotka voittajat pääsevät laajoista kokoelmistamme valitsemaan. 


Kilpailun säännöt ovat seuraavat:
  • Kerro oma onnistumisesi tai epäonnistumisesi huonekasviharrastuksesi parissa. Kyseessä voi olla vaikkapa kasvin saaminen kukkimaan tai tappaminen mitä omituisimmalla kömmähdyksellä. 
  • Kertomus tulee käydä kirjoittamassa Viidakkokirjeiden Facebook-sivulle kilpailun voimassaoloaikana. 
  • Kilpailuaika alkaa naistenpäivänä 8.3.2012 ja kestää viikon eli keskiviikkoon 14.3.2012 saakka. 
  • Kilpailussa on kaksi voittosijaa: 1. Viidakkokirjeiden arvovaltaisen raadin mielestä paras kertomus palkitaan ja 2. voittaja arvotaan kaikkien loppujen osallistujien kesken.
  • Voittajat valitaan/arvotaan torstaina 15.3.2011 ja heidän nimensä tai valitsemansa nimimerkit julkaistaan samana päivänä täällä blogissa.
  • Palkinnoksi kumpikin voittajista saa valita kolmen eri huonekasvilajin pistokasta. Pistokkaat toimitetaan postitse, tai mikäli voittaja sattuu asumaan lähistöllä, myös pistokkaanluovutustapahtuma voidaan järjestää. 

Eli nyt kertomaan hauskimmat, hupaisimmat tai noloimmat huonekasvisattumuksenne sivuillemme! Onnea kilpailuun kaikille osanottajille tasapuolisesti!

Kommentit

  1. Kilpailun voittajat on valittu ja tulokset julkaistaan heti, kun tavoitamme heidät. Kiitos osallistuneille, tarinoitanne oli ilo lukea!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Kaikki mitä halusit tietää japaninkäpypalmusta

Japaninkäpypalmu (Cycas revoluta) on yksi suosikkihuonekasveistani, vaikka suhteemme onkin täynnä ristiriitoja. Kasvi on nimittäin vaarallinen, väkivaltainen, eikä useinkaan käyttäydy niin kuin haluaisin. Mutta kaunis ja kiehtova se on, ja sen hengiltä saaminen vaatii jo taitoa.

Vaikka käpypalmuja tunnetaan toistasataa lajia, huonekasveina näkee käytännössä vain kahta. Japaninkäpypalmu on niistä ylivoimaisesti yleisempi, kun taas aiemmin esittelemäni samiakäpypalmu (Zamia pumila) on sikäli harvinainen, että sen bongaaminen kukkakaupasta on melkoinen löytö.

Pienen kasvipuodin lumoissa

Kävin lokakuussa Amsterdamissa, jossa vietimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa pitkän viikonlopun. Lomareissun pääkohtana oli Amsterdamin kaupunkimaraton, jossa seurueen miespuoliset jäsenet kävivät juoksemassa puolimaratonin. Kasviharrastajana käytin kuitenkin tilaisuuteni hyväksi ja selvittelin etukäteen sopivia kiinnostavia vierailukohteita. Facebookin Huonekasvit -ryhmästä sainkin vinkiksi piipahtaa paikallisessa Wildernis-nimisessä kasvikaupassa.