Siirry pääsisältöön

Kerro viidakkotarinasi -kilpailu


Arvoisat lukijat!

Näin naistenpäivän kunniaksi ajattelimme järjestää Viidakkokirjeissä kilpailun. Kilpailussa te, lukijamme, pääsette vuorostanne ääneen ja kertomaan mieleenpainuvimpia onnistumisia tai kammottavimpia epäinnistumisia huonekasvi- harrastuksenne parissa. Kilpailun palkintoina arvomme osallistujien kesken huonekasvien pistokkaita, jotka voittajat pääsevät laajoista kokoelmistamme valitsemaan. 


Kilpailun säännöt ovat seuraavat:
  • Kerro oma onnistumisesi tai epäonnistumisesi huonekasviharrastuksesi parissa. Kyseessä voi olla vaikkapa kasvin saaminen kukkimaan tai tappaminen mitä omituisimmalla kömmähdyksellä. 
  • Kertomus tulee käydä kirjoittamassa Viidakkokirjeiden Facebook-sivulle kilpailun voimassaoloaikana. 
  • Kilpailuaika alkaa naistenpäivänä 8.3.2012 ja kestää viikon eli keskiviikkoon 14.3.2012 saakka. 
  • Kilpailussa on kaksi voittosijaa: 1. Viidakkokirjeiden arvovaltaisen raadin mielestä paras kertomus palkitaan ja 2. voittaja arvotaan kaikkien loppujen osallistujien kesken.
  • Voittajat valitaan/arvotaan torstaina 15.3.2011 ja heidän nimensä tai valitsemansa nimimerkit julkaistaan samana päivänä täällä blogissa.
  • Palkinnoksi kumpikin voittajista saa valita kolmen eri huonekasvilajin pistokasta. Pistokkaat toimitetaan postitse, tai mikäli voittaja sattuu asumaan lähistöllä, myös pistokkaanluovutustapahtuma voidaan järjestää. 

Eli nyt kertomaan hauskimmat, hupaisimmat tai noloimmat huonekasvisattumuksenne sivuillemme! Onnea kilpailuun kaikille osanottajille tasapuolisesti!

Kommentit

  1. Kilpailun voittajat on valittu ja tulokset julkaistaan heti, kun tavoitamme heidät. Kiitos osallistuneille, tarinoitanne oli ilo lukea!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

 Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä. Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Tähtihedelmästä kasvikokoelman tähdeksi

Huonekasviharrastuksen virittyä olen kiertänyt markettien hedelmätiskit entistä suuremmalla innolla: hedelmistähän saa kaupan päälle trooppisten kasvien siemeniä! Kokeiltua on jo tullut aika joukkoa: tamarilloa, pitahayaa, kiwanoa, mangoa, satsumaa... tästä porukasta ehdoton suosikkini on kuitenkin karambola.

Helppo hoito!

Reunustraakkipuu ( Dracaena marginata ) on helpoimpia huonekasveja, joita minulla koskaan on ollut viidakossani. Tämä kyseinen reunustraakki on kaveriltani hoidossa sillä aikaa, kun kyseinen henkilö viettää vaihto-oppilasvuottaan ulkomailla. Kasvilla on tällä hetkellä noin puolisen metriä korkeutta ja se on viihtynyt oikein hyvin muun joukon jatkona. Traakki ei tunnu olevan kovin nirso kasteluiden suhteen ja viihtyykin vielä puolivarjoisessa paikassa. Kuulemma siskollani vastaava kasvi asustaa hyvin hämärässä huoneessa ja viihtyy niinkin erinomaisesti, että tekee vielä parhaillaan useita sivuversoja. Hoidossani oleva reunustraakki. Puun kuvaaminen tuotti talvivalossa haasteita, ja se piti nostaa aivan ikkunan eteen, jotta valoa olisi edes auttavasti tarpeeksi.