lauantai 8. syyskuuta 2012

And it's gone!

Asettelimme kasvit tarjolle hoito-ohjelappusten kera. 

Dyykkaa huonekasvi! -tapahtumame osoittautui yllättäväksi yleisömenestykseksi. Edellisenä päivänä valmistelemamme pistokkaat ja kasvit vietiin käsistä vajaassa puolessa tunnissa ja seuraavat parisen tuntia käytimmekin Maijan kanssa teetä juoden ja myöhemmin paikan päälle saapuneiden ihmisten kanssa jutellen.

Jaossa oli monenlaisia kasveja, valtaosa helppohoitoista laatua.

Valmistauduimme tapahtumaan pitkin viikkoa istuttelemalla pistokkaita uusiin ruukkuihin ja valikoimalla huonekasvikokoelmistamme sellaisia, jotka hennoimme laittaa eteenpäin kohti uusia koteja. Keskiviikkona Maijalle soitettiin Yle Keski-Suomen radiosta ja kyseltiin, voisiko tapahtumasta tehdä radiohaastattelun. Jännittävää! Torstaiaamupäivän radiohaastattelun jälkeen tulimme siihen tulokseen, että ehkä pistokkaita voisi vielä varmuuden vuoksi ottaa muutaman lisää. Niinpä perjantai-iltana valmistelimme tapahtumaan vielä hieman lisää tarjottavaa. Askartelimme myös kullekin jaossa olevalle kasville nimikyltit pikahoito-ohjeineen. Laskeskelimme edellisenä iltana, että jakoon tuli noin neljäkymmentä kasvia.

Kasveja roudaillessamme kerääntyi Lillukan edustalle ihmisjoukko, joka kärsivällisesti odotteli sisään pääsyä. Puolen päivän maissa ihmisiä oli kertynyt jo sangen kiitettävä määrä, ja kun lopulta aukaisimme ovet, kävi kasvipöytien ympärillä kiivas kuhina. Noin vartissa vilske pöytien ympärillä helpotti ja jaossa olleista kasveista oli enää hiukan irtomultaa muistona. 

Ovien aukaisun jälkeen Lillukka täyttyi ihmisistä, jotka veivät tarjolla
olleet kasvit uusiin koteihinsa.
Tyhjän pöydän ympärillä suunniteltiin jo ensi kevääksi uutta kasvien dyykkauspäivää.
Kuvassa vasemmalta oikealle: Kortepohjan kyläsihteeri Mari  Lähteenmäki,
KVAT:in puheenjohtaja Maarit Salo sekä Maija Karala.

Tapahtuman suosio pääsi yllättämään meidät, ja rupesimmekin suunnittelemaan jo uutta tapahtumaa ensi keväälle. Hektisen alun jälkeen ehdimme viettää aikaa kasvinhoidosta, piirrustuksesta, opiskeluista ja muista sekalaisista puheenaiheista jutellen. Kasvidyykkauksen jälkimainingeissa joimme, ja juotimme muille, myös monta kupillista teetä. Tapahtumaa oli kivaa järjestää ja hauskaa oli huomata myös, että huonekasveista kiinnostuneita ihmisiä löytyi niin paljon. Kevään tapahtuman osalta suunnittelimmekin porrastavamme kasvien jaon, jotta myös myöhemmin paikalle tulleille riittäisi adoptoitavaa. Eli mikäli siis jäit tällä kertaa ilman omaa kasvia, tule toki keväällä uudelleen! Meille voit myös vinkata blogin kommenttilaatikkoon, sähköpostiin tai Viidakkokirjeiden omalle Facebook-sivulle, jos mielesi tekee jotain tiettyä kasvia. (Ja omatkin kokoelmamme täydentyvät jatkuvasti uusilla lajeilla. Varsinkin nyt, kun voi hankkia kiertoon lähteneiden kasvien jättämää "tilaa täyttämään" uusia, jännittäviä kasveja...) Kiitos kaikille tapahtumassa kävijöille, nähdään toivottavasti ensi kevään kasvidyykkauspäivässä uudelleen!

Toivotamme paljon onnea kaikille uusien huonekasvien omistajille. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos kaipaatte hoito-ohjeita tai lisätietoa omasta kasvistanne tai teillä on muita huonekasviharrastukseen liittyviä pulmia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...