Siirry pääsisältöön

Dyykkaa huonekasvi!


Viidakkokirjeiden kirjoittajien kasvikokoelmat tuntuvat paisuvan paisumistaan, joten päätimme yhteistuumin, että nyt on aika jakaa ihanuuksia muillekin. Järjestämme siis Dyykkaa huonekasvi -tapahtuman ensi viikon lauantaina 8.9. Kortepohjan Lillukassa. Jaamme tapahtumassa huonekasveja, joille ei enää kotona tila riitä. Jaossa on pistokkaita ja isompia kasveja, tuttuja ja helppoja, sekä vähän vaativampiakin lajeja. Tapahtumaan  kannattaa tulla katsastamaan tarjontaa, josko joukosta löytyisi sopiva uusi huonekasvi juuri sinulle. Mukaan saa toki tulla myös vain katselemaan ja jutustelemaan mukavia blogin kirjoittajien sekä muiden tapahtumassa vierailijoiden kanssa. 

Nyt on siis oiva tilaisuus täydentää omia huonekasvikokoelmiaan ja saada paikan päällä hoito-ohjeita. Tervetuloa mukaan tapahtumaan!


Dyykkaa huonekasvi! 

8.9.2012 klo 12-17
Kortepohjan ylioppilaskylän vapaa-aikatila Lillukka
Taitoniekantie 9

Tarjolla huonekasveja, teetä ja juttuseuraa. 


P.S. Voit myös kysellä meiltä jaossa olevia kasvilajeja joko tämän postauksen kommenteissa tai tapahtuman Facebook-sivuilla, jos jokin kasveistamme aivan erityisesti kiinnostaa sinua.

Kommentit

 1. No kuin siisti tapahtuma tää on! Jos asuisin lähempänä enkä koittais suoriutua rapujuhlista samana päivänä niin paikalla olisin heti ekojen joukossa!

  Toivottavasti tulee paljon ihmisiä paikalle. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, etsin sekä leveälehtistä myrttiä että hiussaniaista. Löytyisikö teiltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Hiussaniaista minulla on, ja yksi kasvi joutaisi kyllä pois annettavaksikin. Se ei ole tähän vuodenaikaan ihan komeimmillaan, mutta hyvinkin elossa kyllä. Ota yhteyttä vaikka sähköpostitse (viidakkokirjeet@gmail.com) niin katsellaan tarkemmin, kuinka kasvi kulkeutuisi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Kaikki mitä halusit tietää japaninkäpypalmusta

Japaninkäpypalmu (Cycas revoluta) on yksi suosikkihuonekasveistani, vaikka suhteemme onkin täynnä ristiriitoja. Kasvi on nimittäin vaarallinen, väkivaltainen, eikä useinkaan käyttäydy niin kuin haluaisin. Mutta kaunis ja kiehtova se on, ja sen hengiltä saaminen vaatii jo taitoa.

Vaikka käpypalmuja tunnetaan toistasataa lajia, huonekasveina näkee käytännössä vain kahta. Japaninkäpypalmu on niistä ylivoimaisesti yleisempi, kun taas aiemmin esittelemäni samiakäpypalmu (Zamia pumila) on sikäli harvinainen, että sen bongaaminen kukkakaupasta on melkoinen löytö.

Pienen kasvipuodin lumoissa

Kävin lokakuussa Amsterdamissa, jossa vietimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa pitkän viikonlopun. Lomareissun pääkohtana oli Amsterdamin kaupunkimaraton, jossa seurueen miespuoliset jäsenet kävivät juoksemassa puolimaratonin. Kasviharrastajana käytin kuitenkin tilaisuuteni hyväksi ja selvittelin etukäteen sopivia kiinnostavia vierailukohteita. Facebookin Huonekasvit -ryhmästä sainkin vinkiksi piipahtaa paikallisessa Wildernis-nimisessä kasvikaupassa.