Siirry pääsisältöön

18.

Tässä joulukalenterin luukussa katsotaan, mitä mieltä Charles Darwin oli trooppisista kasveista.

Evoluutioteorian isä Charles Darwin matkusti nuorena miehenä maailman ympäri Beagle-laivan luonnontieteilijänä. Hän kirjoitti kokemuksistaan Beaglen matka -kirjan, josta tuli välittömästi bestseller Englannin sivistyneistön parissa.

Matkansa lopulla Beagle laski maihin Bahiaan Brasilian rannikolle.

"Kävellessäni hiljalleen varjoisilla poluilla ihaillen jokaista uutta näkymää olisin halunnut löytää kielen, jolla ilmaista ajatukseni. Kaikki sanat ovat liian heikkoja välittämään tuntemaani iloa niille, jotka eivät ole käyneet tropiikissa. Olen jo maininnut, että kasvihuonekasvit eivät pysty välittämään oikeaa käsitystä kasvillisuudesta, mutta silti minun on pakko vielä kuvata sitä. Koko maa on kuin suuri, kesytön, sekava ja rehevä kasvihuone, jonka luonto on tehnyt itseään varten, mutta jonka ihminen on ottanut haltuunsa."

Kommentit

 1. Tosi kiva tää teijän blogi ja hyvän syyn/idean ootte saannu tehä tän! :) Tälläset on hauskoi lukee ja varsinki se, että ootte keränny tosi monesta huonekasvista tänne jo infoa. Aattelin tällee vaa laittaa vähä palautetta teille, ku on tullu lueksittuu aika paljonki.
  Semmoin kysymys, et oletteko kokeillu kasvattaa mitään hedelmätiskin antimista? :O Ois kiva kuulla niistäkin juttua, vaikka onhan teillä toi avokado tuolla jo :). Ei mulla oikee muuta xd

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti palautteesta! Se on aina tervetullutta ja on todella mukavaa, että blogiamme on hauska lukea. :-)

  Hedelmätiskiltä löytyy tosiaan paljon huonekasveiksi kelpaavia kasvatettavia. Tällä hetkellä itselläni on avokado ja Maijalla pithaya ja olemme onnistuneet idättämään menestyksekkäästi myös muun muassa karambolaa, mangoa, sitrushedelmiä sekä passiohedelmää. Myös kiivin idätys onnistui minulta, mutta sen talvehtiminen epäonnistui. Kirjoittelemme mieluusti myös hedelmätiskiseikkailuistamme tänne kevään koittaessa, joten pysy kuulolla!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että tulee kevään mittaan myös niistä lisää juttua ! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Pitsiä ruukussa

Jos sinulla on tarjota vain vähän tilaa huonekasviharrastukselle, mutta haluat silti näyttävän kasvin ja olet valmis hoitamaan sitä huolella, voi tämä kasvi olla juuri sinulle sopiva.

Helppo hoito!

Reunustraakkipuu (Dracaena marginata) on helpoimpia huonekasveja, joita minulla koskaan on ollut viidakossani. Tämä kyseinen reunustraakki on kaveriltani hoidossa sillä aikaa, kun kyseinen henkilö viettää vaihto-oppilasvuottaan ulkomailla. Kasvilla on tällä hetkellä noin puolisen metriä korkeutta ja se on viihtynyt oikein hyvin muun joukon jatkona. Traakki ei tunnu olevan kovin nirso kasteluiden suhteen ja viihtyykin vielä puolivarjoisessa paikassa. Kuulemma siskollani vastaava kasvi asustaa hyvin hämärässä huoneessa ja viihtyy niinkin erinomaisesti, että tekee vielä parhaillaan useita sivuversoja.