Siirry pääsisältöön

8.

Tämän päivän luukun takana on kaunis, talvisin kukkiva orkidea.
Dendrobium "Winter Beauty" on kaunis puikkokämmekkä, joka on jalostettu australialaisesta D. kingianum -lajista. Se kukkii jossakin marraskuun ja maaliskuun välillä, tai hyvällä onnella marraskuusta maaliskuulle saakka: ostin omani viime vuonna itselleni naistenpäivän lahjaksi.

Oma kasvini on tänä vuonna keskittynyt lähinnä kasvattamaan kokonaisen kasan sivuversoja, mutta ehkä se ensi vuonna innostuu myös kukkimaan uudelleen, ties vaikka juuri jouluksi.

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Tähtihedelmästä kasvikokoelman tähdeksi

Huonekasviharrastuksen virittyä olen kiertänyt markettien hedelmätiskit entistä suuremmalla innolla: hedelmistähän saa kaupan päälle trooppisten kasvien siemeniä! Kokeiltua on jo tullut aika joukkoa: tamarilloa, pitahayaa, kiwanoa, mangoa, satsumaa... tästä porukasta ehdoton suosikkini on kuitenkin karambola.

Pitsiä ruukussa

Jos sinulla on tarjota vain vähän tilaa huonekasviharrastukselle, mutta haluat silti näyttävän kasvin ja olet valmis hoitamaan sitä huolella, voi tämä kasvi olla juuri sinulle sopiva.