tiistai 28. tammikuuta 2014

Hattivatit sateessa

Pienet kalvakat taimet sumuttelun jäljiltä kosteina.

Kylvin tammikuun alkupäivinä erän sekalaisia kaktuksen siemeniä (Cactaceae) aikoinaan jostain marketti- tai Viherlandiareissulta mukaan tarttuneesta pussista. Yksi siemenpussi on erittäin riittoisa, sillä ensimmäisen erän siemeniä kylvin jo vuosi sitten ja vielä tämänkin kylvön jäljiltä jäi pikkuisen siemeniä jäljelle. Ne tosin todennäköisesti kylvän myöhemmin tänä keväänä, sillä eivät kaktuksenkaan siemenet säily ikuisesti. Todennäköisesti.

Kaktuksien kasvattaminen siemenestä on varsin lystikästä touhua: siemenet itävät muutamassa viikossa ja alkuun pienet hennot taimet näyttävät lähinnä kalpeanvihreiltä hattivateilta. Ajan kuluessa niistä muotoutuu enemmän aikuisten yksilöiden näköisiä ja samalla kiinnostava arvailu lajintunnistuksen osalta voi alkaa. Cactaceae -heimoon kun kuuluu arviolta noin 1500-1800 eri lajia. Tunnistamistehtävä saattaa siis osoittautua varsin haastavaksi!


1 kommentti:

  1. Tämäpä mielenkiintoista. Täytyy kokeiila joskus, mutta kaktusten tunnistuskisaan en osalllistu, kun omillenikaan en kaikille nimeä tiedä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...