Siirry pääsisältöön

Kevätmessuille!

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 3.-6.4. Kevätmessut, joinne saimme bloggaajakutsun. Messut koostuvat siis neljästä eri osiosta: Oma Piha, Oma Koti, Oma Mökki ja Sisusta! Näistä huonekasvibloggaajalle antoisimpia lienevät kotia ja sisustusta käsittelevät osa-alueet, joskaan kumpikaan meistä ei ole messuilla aiemmin käynyt, joten nähtävää varmasti riittänee kaikilla osastoilla. Messuille saimme bloggaajakutsun, jonka lisäksi saimme myös lippuja jaettavaksi teille, arvon lukijat!

Messut tarjoilevat runsaasti erilaista ohjelmaa ja tarjolla on erilaisia seminaareja, tietoiskuja sekä työnäytöksiä. Messualueella pääsee myös halutessaan saunomaan ja kylpemään paljussa, joten oma pyyhe kannattaa varata mukaan... 

Viidakkokirjeitä messuille lähtee edustamaan Maija, jonka voikin hyvällä tuurilla bongata messuhulinasta. Tämän lisäksi meillä on ilo tarjota kaksi messulippua myös lukijoillemme. Mukaan lippujen arvontaan pääset, kun jätät kommentin tähän postaukseen. Kerro kommentissasi, mistä aiheista haluaisit jatkossa lukea Viidakkokirjeistä. Kiinnostavatko sinua esimerkiksi hoito-ohjeet, tiedeuutiset, kasvitieteellisten puutarhojen esittelyt vai jokin ihan muu?

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kaksi lippua Kevätmessuille. Liput ovat kertalippuja, joilla siis pääsee kertaalleen sisään messualueelle Vastausaikaa on sunnuntaihin 23.3. asti, jonka jälkeen arvomme voittajan ja otamme häneen sähköpostitse yhteyttä. Muista siis liittää myös toimiva sähköpostiosoite kommenttiisi. 

Onnea arvontaan!

Kommentit

 1. Oi, minä tahdon, tahdon, tahdon messuille!
  kiia-@hotmail.com

  Blogista olen erityisesti tykännyt lukea esittelyjä vähän erikoisemmista huonekasveista, ja niiden hoito-ohjeita. Olen intohimoinen huonekasviharrastaja ja erityisesti innostunut harvinaisemmista kasveista.

  VastaaPoista
 2. Komppaan Saidaa! Myös bonsai-puita ja niiden hoitoa käsittelevät jutut kiinnostaisivat!

  sikakuhm@jyu.fi

  VastaaPoista
 3. Puutarhaesittelyt ja lajiesittelyt sekä myös hoito-ohjeet kiinnostavat! Ehkä satunnaisesti linkkivinkit maailmalle, hienoimpiin vastaaviin blogeihin tms?

  VastaaPoista
 4. Lajiesittelyt ja hoito ohjeet kiinnostavat eniten ! Ja arvonnassa mukana ! anninalahonen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Täällä nousee käsipystyyn puutarhaesittelyille ja hoito-ohjeille! :)
  marru (a) timanttinen.fi

  VastaaPoista
 6. Siis apua apua apua, lähetin vastauksen jo aikaa sitten, mutta sitä ei näy. Onneksi tulin vielä tänään katsomaan, uusi yritys! Tykkään lukea huonekasviesittelyitä, lajeina omis suosikkejani on isoäidin aikaiset, kaktukset ja orkideat. Ja messuille tekee mieli! churri@kapsi.fi

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

 Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä. Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Vaatimaton pienoisbromelia

Piilokukat ( Cryptanthus ) ovat enimmäkseen Brasiliassa kasvavia ananaskasveja, jotka ylhäältä käsin näyttävät hauskasti tähdiltä. Juuri muuta yleistä niistä ei voikaan sanoa: noin puolensadan lajin joukkoon mahtuu suuria ja pieniä kasveja, kivikoiden, metsänpohjan ja jopa suolaisten marskimaiden asukkeja, ruskean-, vihreän-, harmaan- ja valkoisenkirjavia lehtiä. Huonekasviksi useimmin tarjolla oleva laji lienee viirupiilokukka ( C. bivittatus ). Se on pieni ja sievä laji, jonka lehdet eivät kasva juuri kymmentä senttiä pidemmiksi, ja ovat kasvin nimen mukaisesti punertavajuovaiset. Viirupiilokukkia näkee aika ajoin kaupan pienten mehikasvien joukossa, sillä niitä ne päällisin puolin hieman muistuttavat, vaikka elintavoiltaan ovatkin aivan erilaisia.

Helppo hoito!

Reunustraakkipuu ( Dracaena marginata ) on helpoimpia huonekasveja, joita minulla koskaan on ollut viidakossani. Tämä kyseinen reunustraakki on kaveriltani hoidossa sillä aikaa, kun kyseinen henkilö viettää vaihto-oppilasvuottaan ulkomailla. Kasvilla on tällä hetkellä noin puolisen metriä korkeutta ja se on viihtynyt oikein hyvin muun joukon jatkona. Traakki ei tunnu olevan kovin nirso kasteluiden suhteen ja viihtyykin vielä puolivarjoisessa paikassa. Kuulemma siskollani vastaava kasvi asustaa hyvin hämärässä huoneessa ja viihtyy niinkin erinomaisesti, että tekee vielä parhaillaan useita sivuversoja. Hoidossani oleva reunustraakki. Puun kuvaaminen tuotti talvivalossa haasteita, ja se piti nostaa aivan ikkunan eteen, jotta valoa olisi edes auttavasti tarpeeksi.