Siirry pääsisältöön

Etsitään uutta kotia!

Huonekasvidyykkaus tulee jälleen!

Järjestämme jälleen Viidakkokirjeiden huonekasvidyykkauksen, yhteistyössä Kortepohjan vapaa-aikatoimikunnan ja Villikatajan kanssa, Jyväskylän Kortepohjassa. Tapahtumassa on mukana jälleen myös kävijöiden oma vaihtotori, josta tällä kertaa pääsevät osallisiksi myös he, jotka eivät itse tapahtumaan pääse paikan päälle. 

Huonekasvidyykkaus vol 3. pidetään siis lauantaina 17.5. klo 14-16 välisenä aikana Jyväskylän ylioppilaskylässä Kortepohjassa. Tapahtuman Facebook-sivulla käynnistetään virtuaalinen vaihtotori, jossa voi tarjota omia ylimääräisiä pistokkaita ja kysellä, löytyisikö joltakulta toiselta osanottajalta kasvia, josta itse tahtoisi saada pistokkaan. 

Osanottajat sopivat keskenään pistokkaiden vaihdosta esimerkiksi postitse. Kasvien vaihdon voi sopia myös huonekasvidyykkaustapahtuman vaihtopisteelle. Tapahtuman Facebook-sivulla voi myös kysellä kasvinhoitovinkkejä ja jakaa omia huonekasviharrastukseen liittyviä kokemuksiaan muiden kanssa. Tapahtumaan kannattaa siis ilmoittautua, vaikka ei paikan päälle pääsisikään.

Itse kasvidyykkauksessa on jälleen jaossa Viidakkokirjeiden kirjoittajien kasveja puolen tunnin välein. Kävijöillä on myös mahdollisuus jäädä jutustelemaan huonekasvien hoidosta teekupposen ääreen. Tervetuloa siis mukaan tekemään uusia kasvilöytöjä ja jakamaan omia kasveja uusiin koteihin!

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Maailman helpoin orkidea?

Onnistuttuani tappamaan useammankin perhoskämmekän, suhtauduin vuosikausia orkideoihin suurella varauksella. Ihailin niitä kaupan hyllyssä, mutten koskaan uskaltanut koettaa onneani niiden hoidossa, vaikka kokemusta monenlaisista huonekasveista muuten alkoikin kertyä. Reilu vuosi sitten vihdoin törmäsin orkideaan, jonka ostamista en voinut vastustaa, ja joka yllättäen osoittautui suunnilleen niin idioottivarmaksi hoidokiksi kuin huonekasvi ylipäätään voi olla. Se oli ludisia (Ludisia discolor).

Tee-se-itse: sademetsä makuuhuoneessa

Kirjoitin aiemmin kasviterraariosta, jonka vuosia sitten rakensin vanhaan akvaarioon. Mainitsin silloin, että jos olisin tekemässä samaa paremmalla ajalla ja suuremmalla budjetilla, tekisin muutamia asioita toisin. Tänä kesänä siihen vihdoin tarjoutui tilaisuus.

Leopardigekkomme Napsu muutti keväällä tilavampaan terraarioon (joka, sattumoisin, on se sama vanha akvaario, jossa edellinen pienoisviidakkoni asusti) ja sen vanha koti jäi ylimääräiseksi. Rakensin siitä nyt pienen sademetsän koristamaan muuten kasvitonta makuuhuonetta - koska kyllähän kaikissa hyvissä makuuhuoneissa on oltava sademetsä.

Tässä artikkelissa käyn läpi terraarion rakennuksen vaiheet, käyttämäni tarvikkeet ja budjetin - josko joku lukijoista innostuisi itsekin rakennuspuuhiin.