Siirry pääsisältöön

Etsitään uutta kotia!

Huonekasvidyykkaus tulee jälleen!

Järjestämme jälleen Viidakkokirjeiden huonekasvidyykkauksen, yhteistyössä Kortepohjan vapaa-aikatoimikunnan ja Villikatajan kanssa, Jyväskylän Kortepohjassa. Tapahtumassa on mukana jälleen myös kävijöiden oma vaihtotori, josta tällä kertaa pääsevät osallisiksi myös he, jotka eivät itse tapahtumaan pääse paikan päälle. 

Huonekasvidyykkaus vol 3. pidetään siis lauantaina 17.5. klo 14-16 välisenä aikana Jyväskylän ylioppilaskylässä Kortepohjassa. Tapahtuman Facebook-sivulla käynnistetään virtuaalinen vaihtotori, jossa voi tarjota omia ylimääräisiä pistokkaita ja kysellä, löytyisikö joltakulta toiselta osanottajalta kasvia, josta itse tahtoisi saada pistokkaan. 

Osanottajat sopivat keskenään pistokkaiden vaihdosta esimerkiksi postitse. Kasvien vaihdon voi sopia myös huonekasvidyykkaustapahtuman vaihtopisteelle. Tapahtuman Facebook-sivulla voi myös kysellä kasvinhoitovinkkejä ja jakaa omia huonekasviharrastukseen liittyviä kokemuksiaan muiden kanssa. Tapahtumaan kannattaa siis ilmoittautua, vaikka ei paikan päälle pääsisikään.

Itse kasvidyykkauksessa on jälleen jaossa Viidakkokirjeiden kirjoittajien kasveja puolen tunnin välein. Kävijöillä on myös mahdollisuus jäädä jutustelemaan huonekasvien hoidosta teekupposen ääreen. Tervetuloa siis mukaan tekemään uusia kasvilöytöjä ja jakamaan omia kasveja uusiin koteihin!

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Kaikki mitä halusit tietää japaninkäpypalmusta

Japaninkäpypalmu (Cycas revoluta) on yksi suosikkihuonekasveistani, vaikka suhteemme onkin täynnä ristiriitoja. Kasvi on nimittäin vaarallinen, väkivaltainen, eikä useinkaan käyttäydy niin kuin haluaisin. Mutta kaunis ja kiehtova se on, ja sen hengiltä saaminen vaatii jo taitoa.

Vaikka käpypalmuja tunnetaan toistasataa lajia, huonekasveina näkee käytännössä vain kahta. Japaninkäpypalmu on niistä ylivoimaisesti yleisempi, kun taas aiemmin esittelemäni samiakäpypalmu (Zamia pumila) on sikäli harvinainen, että sen bongaaminen kukkakaupasta on melkoinen löytö.

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Pienen kasvipuodin lumoissa

Kävin lokakuussa Amsterdamissa, jossa vietimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa pitkän viikonlopun. Lomareissun pääkohtana oli Amsterdamin kaupunkimaraton, jossa seurueen miespuoliset jäsenet kävivät juoksemassa puolimaratonin. Kasviharrastajana käytin kuitenkin tilaisuuteni hyväksi ja selvittelin etukäteen sopivia kiinnostavia vierailukohteita. Facebookin Huonekasvit -ryhmästä sainkin vinkiksi piipahtaa paikallisessa Wildernis-nimisessä kasvikaupassa.