Siirry pääsisältöön

Etsitään uutta kotia!

Huonekasvidyykkaus tulee jälleen!

Järjestämme jälleen Viidakkokirjeiden huonekasvidyykkauksen, yhteistyössä Kortepohjan vapaa-aikatoimikunnan ja Villikatajan kanssa, Jyväskylän Kortepohjassa. Tapahtumassa on mukana jälleen myös kävijöiden oma vaihtotori, josta tällä kertaa pääsevät osallisiksi myös he, jotka eivät itse tapahtumaan pääse paikan päälle. 

Huonekasvidyykkaus vol 3. pidetään siis lauantaina 17.5. klo 14-16 välisenä aikana Jyväskylän ylioppilaskylässä Kortepohjassa. Tapahtuman Facebook-sivulla käynnistetään virtuaalinen vaihtotori, jossa voi tarjota omia ylimääräisiä pistokkaita ja kysellä, löytyisikö joltakulta toiselta osanottajalta kasvia, josta itse tahtoisi saada pistokkaan. 

Osanottajat sopivat keskenään pistokkaiden vaihdosta esimerkiksi postitse. Kasvien vaihdon voi sopia myös huonekasvidyykkaustapahtuman vaihtopisteelle. Tapahtuman Facebook-sivulla voi myös kysellä kasvinhoitovinkkejä ja jakaa omia huonekasviharrastukseen liittyviä kokemuksiaan muiden kanssa. Tapahtumaan kannattaa siis ilmoittautua, vaikka ei paikan päälle pääsisikään.

Itse kasvidyykkauksessa on jälleen jaossa Viidakkokirjeiden kirjoittajien kasveja puolen tunnin välein. Kävijöillä on myös mahdollisuus jäädä jutustelemaan huonekasvien hoidosta teekupposen ääreen. Tervetuloa siis mukaan tekemään uusia kasvilöytöjä ja jakamaan omia kasveja uusiin koteihin!

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

 Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä. Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Tähtihedelmästä kasvikokoelman tähdeksi

Huonekasviharrastuksen virittyä olen kiertänyt markettien hedelmätiskit entistä suuremmalla innolla: hedelmistähän saa kaupan päälle trooppisten kasvien siemeniä! Kokeiltua on jo tullut aika joukkoa: tamarilloa, pitahayaa, kiwanoa, mangoa, satsumaa... tästä porukasta ehdoton suosikkini on kuitenkin karambola.

Helppo hoito!

Reunustraakkipuu ( Dracaena marginata ) on helpoimpia huonekasveja, joita minulla koskaan on ollut viidakossani. Tämä kyseinen reunustraakki on kaveriltani hoidossa sillä aikaa, kun kyseinen henkilö viettää vaihto-oppilasvuottaan ulkomailla. Kasvilla on tällä hetkellä noin puolisen metriä korkeutta ja se on viihtynyt oikein hyvin muun joukon jatkona. Traakki ei tunnu olevan kovin nirso kasteluiden suhteen ja viihtyykin vielä puolivarjoisessa paikassa. Kuulemma siskollani vastaava kasvi asustaa hyvin hämärässä huoneessa ja viihtyy niinkin erinomaisesti, että tekee vielä parhaillaan useita sivuversoja. Hoidossani oleva reunustraakki. Puun kuvaaminen tuotti talvivalossa haasteita, ja se piti nostaa aivan ikkunan eteen, jotta valoa olisi edes auttavasti tarpeeksi.