Siirry pääsisältöön

Kohti uusia koteja

Kasveja jaossa.

Viime lauantainen huonekasvidyykkaus sujui mukavan lämpimissä ja kesäisen aurinkoisissa merkeissä. Kipaisimme jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua järjestelemässä dyykattavia kasveja ja teetarjoiluja paikoilleen. 

Maija jaksoi askarrella jaettaville kasveille
nimilappuja hoito-ohjeineen.
Kun jaettavat kasvit oli saatu aseteltua ja meidän järjestäjien lähikaupasta hakemien eväiden kääreet siistittyä pois näkyviltä, saapuivatkin jo ensimmäiset innokkaat kasvidyykkaajat. Tulijoilla oli mukanaan monta kasvia myös vaihtopöydälle, samoin kuin tukku huonekasvitarinoita ja kokemuksia jaettavaksi. Mukavasti vierähtikin aika teekupposen äärellä kaikille kiinnostavista aiheista jutellen. 

Vaihtopöydällä osanottajat pääsivät jakamaan
omia pistokkaitaan ja dyykkaamaan uusia kasveja.
Pian saapuikin myös lisää osanottajia, jotka niin ikään toivat kasvejaan vaihtopöydälle sekä valikoivat itselleen kiinnostavimpia kasveja jaossa olevien joukosta. Saimme myös kuulla lukuisia kertomuksia itse kunkin edesottamuksista huonekasvien ihmeellisessä maailmassa. Olipa eräskin osanottaja onnistunut saamaan anopinkielensä kukkimaan. 

Moni dyykkaustapahtumaan sapunut oli myös etsimässä ensimmäistä huonekasviaan. Heille oli onneksi tarjolla monia helppohoitoisia lajeja niin meidän kuin muiden osanottajienkin jakamana. Myös erikoisempien ja haastavampien kasvien etsijät löysivät valikoimista itselleen sopivia kasveja. Esimerkiksi ludisiaa, papinkauraa ja liskovehkaa löytyi vähemmän yleisten kasvien listalta. 

Kasvit löysivät uusiin koteihin.

Muutamassa tunnissa moni kasvi löysikin uuden kodin itselleen. Toivottavasti myös osallistujat löysivät mieluisia kasveja, jakakaahan toki kokemuksianne elämästä uusien huonekasvienne parissa!

Vaihtopöydälle tuotiin jakoon myös onnenkäenkaalin lystikkäitä mukuloita.
Pitihän näitä napata itsekin mukaan, saa nähdä, miten kasvattamisen kanssa käy...

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

 Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä. Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Mikä kasvia vaivaa? Osa 2, lehtikirvat

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä. Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Tässä osassa esiintyvät lehtikirvat, jotka tavallisesti ovat huonekasvien tihulaisista kaikkein helpoimmin torjuttavia ja biologialtaan niin mielenkiintoisia, että ne tuntuvat suorastaan sympaattisilta.

Tähtihedelmästä kasvikokoelman tähdeksi

Huonekasviharrastuksen virittyä olen kiertänyt markettien hedelmätiskit entistä suuremmalla innolla: hedelmistähän saa kaupan päälle trooppisten kasvien siemeniä! Kokeiltua on jo tullut aika joukkoa: tamarilloa, pitahayaa, kiwanoa, mangoa, satsumaa... tästä porukasta ehdoton suosikkini on kuitenkin karambola.