Siirry pääsisältöön

Kohti uusia koteja

Kasveja jaossa.

Viime lauantainen huonekasvidyykkaus sujui mukavan lämpimissä ja kesäisen aurinkoisissa merkeissä. Kipaisimme jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua järjestelemässä dyykattavia kasveja ja teetarjoiluja paikoilleen. 

Maija jaksoi askarrella jaettaville kasveille
nimilappuja hoito-ohjeineen.
Kun jaettavat kasvit oli saatu aseteltua ja meidän järjestäjien lähikaupasta hakemien eväiden kääreet siistittyä pois näkyviltä, saapuivatkin jo ensimmäiset innokkaat kasvidyykkaajat. Tulijoilla oli mukanaan monta kasvia myös vaihtopöydälle, samoin kuin tukku huonekasvitarinoita ja kokemuksia jaettavaksi. Mukavasti vierähtikin aika teekupposen äärellä kaikille kiinnostavista aiheista jutellen. 

Vaihtopöydällä osanottajat pääsivät jakamaan
omia pistokkaitaan ja dyykkaamaan uusia kasveja.
Pian saapuikin myös lisää osanottajia, jotka niin ikään toivat kasvejaan vaihtopöydälle sekä valikoivat itselleen kiinnostavimpia kasveja jaossa olevien joukosta. Saimme myös kuulla lukuisia kertomuksia itse kunkin edesottamuksista huonekasvien ihmeellisessä maailmassa. Olipa eräskin osanottaja onnistunut saamaan anopinkielensä kukkimaan. 

Moni dyykkaustapahtumaan sapunut oli myös etsimässä ensimmäistä huonekasviaan. Heille oli onneksi tarjolla monia helppohoitoisia lajeja niin meidän kuin muiden osanottajienkin jakamana. Myös erikoisempien ja haastavampien kasvien etsijät löysivät valikoimista itselleen sopivia kasveja. Esimerkiksi ludisiaa, papinkauraa ja liskovehkaa löytyi vähemmän yleisten kasvien listalta. 

Kasvit löysivät uusiin koteihin.

Muutamassa tunnissa moni kasvi löysikin uuden kodin itselleen. Toivottavasti myös osallistujat löysivät mieluisia kasveja, jakakaahan toki kokemuksianne elämästä uusien huonekasvienne parissa!

Vaihtopöydälle tuotiin jakoon myös onnenkäenkaalin lystikkäitä mukuloita.
Pitihän näitä napata itsekin mukaan, saa nähdä, miten kasvattamisen kanssa käy...

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Kaikki mitä halusit tietää japaninkäpypalmusta

Japaninkäpypalmu (Cycas revoluta) on yksi suosikkihuonekasveistani, vaikka suhteemme onkin täynnä ristiriitoja. Kasvi on nimittäin vaarallinen, väkivaltainen, eikä useinkaan käyttäydy niin kuin haluaisin. Mutta kaunis ja kiehtova se on, ja sen hengiltä saaminen vaatii jo taitoa.

Vaikka käpypalmuja tunnetaan toistasataa lajia, huonekasveina näkee käytännössä vain kahta. Japaninkäpypalmu on niistä ylivoimaisesti yleisempi, kun taas aiemmin esittelemäni samiakäpypalmu (Zamia pumila) on sikäli harvinainen, että sen bongaaminen kukkakaupasta on melkoinen löytö.

Pienen kasvipuodin lumoissa

Kävin lokakuussa Amsterdamissa, jossa vietimme mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa pitkän viikonlopun. Lomareissun pääkohtana oli Amsterdamin kaupunkimaraton, jossa seurueen miespuoliset jäsenet kävivät juoksemassa puolimaratonin. Kasviharrastajana käytin kuitenkin tilaisuuteni hyväksi ja selvittelin etukäteen sopivia kiinnostavia vierailukohteita. Facebookin Huonekasvit -ryhmästä sainkin vinkiksi piipahtaa paikallisessa Wildernis-nimisessä kasvikaupassa.