keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kohti uusia koteja

Kasveja jaossa.

Viime lauantainen huonekasvidyykkaus sujui mukavan lämpimissä ja kesäisen aurinkoisissa merkeissä. Kipaisimme jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua järjestelemässä dyykattavia kasveja ja teetarjoiluja paikoilleen. 

Maija jaksoi askarrella jaettaville kasveille
nimilappuja hoito-ohjeineen.
Kun jaettavat kasvit oli saatu aseteltua ja meidän järjestäjien lähikaupasta hakemien eväiden kääreet siistittyä pois näkyviltä, saapuivatkin jo ensimmäiset innokkaat kasvidyykkaajat. Tulijoilla oli mukanaan monta kasvia myös vaihtopöydälle, samoin kuin tukku huonekasvitarinoita ja kokemuksia jaettavaksi. Mukavasti vierähtikin aika teekupposen äärellä kaikille kiinnostavista aiheista jutellen. 

Vaihtopöydällä osanottajat pääsivät jakamaan
omia pistokkaitaan ja dyykkaamaan uusia kasveja.
Pian saapuikin myös lisää osanottajia, jotka niin ikään toivat kasvejaan vaihtopöydälle sekä valikoivat itselleen kiinnostavimpia kasveja jaossa olevien joukosta. Saimme myös kuulla lukuisia kertomuksia itse kunkin edesottamuksista huonekasvien ihmeellisessä maailmassa. Olipa eräskin osanottaja onnistunut saamaan anopinkielensä kukkimaan. 

Moni dyykkaustapahtumaan sapunut oli myös etsimässä ensimmäistä huonekasviaan. Heille oli onneksi tarjolla monia helppohoitoisia lajeja niin meidän kuin muiden osanottajienkin jakamana. Myös erikoisempien ja haastavampien kasvien etsijät löysivät valikoimista itselleen sopivia kasveja. Esimerkiksi ludisiaa, papinkauraa ja liskovehkaa löytyi vähemmän yleisten kasvien listalta. 

Kasvit löysivät uusiin koteihin.

Muutamassa tunnissa moni kasvi löysikin uuden kodin itselleen. Toivottavasti myös osallistujat löysivät mieluisia kasveja, jakakaahan toki kokemuksianne elämästä uusien huonekasvienne parissa!

Vaihtopöydälle tuotiin jakoon myös onnenkäenkaalin lystikkäitä mukuloita.
Pitihän näitä napata itsekin mukaan, saa nähdä, miten kasvattamisen kanssa käy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...