perjantai 28. elokuuta 2015

Kasvimaailman kaunottaria

Olen jo pidemmän aikaa ihastellut Janne Ahon kirjaa Orkideat: Sateenkaaren värejä ja petkutuksen lumoa. Viimein maltoin ostaa upean opuksen myös omakseni, sitä aiemmin moneen otteeseen kirjakaupassakin selailleena. 

Kirja tarjoilee varsinaista silmäkarkkia ja kiinnostaa varmasti monia sellaisiakin, jotka eivät ole erityisen viehättyneitä orkideoista tai edes huonekasviharrastuksesta. Upeat kuvat on otettu vuosien varrella Turun Ruissalossa kasvitieteellisessä puutarhassa. Kirjan lukemisen jälkeen puutarhaan tekisikin mieli tehdä orkidearetki, niin vaikuttavan kokoelman kirja esittelee!

Kirjassa pohditaan orkideoiden suojelua.

Upeiden kuvien seurana kirjassa on myös valtavasti innostavaa tietoa ja yksityiskohtia eri orkidealajeista, orkideoiden biologiasta, luonnonsuojelullisista näkökulmista, orkideoiden merkityksestä ja hyötykäytöstä... Kirjaa lukiessa tuleekin lähes sellainen olo, että se, mitä kirjassa ei näistä kiehtovista kasveista mainita, ei ole mainitsemisen arvoista. Suuresta tietomäärästään huolimatta kirjan kappaleet ovat sopivan lyhyitä ja kiinnostavasti kirjoitettuja, joten ihan heti ei pääse informaatioähky iskemään. 

Upeita kuvia ihaillessa vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Sohvapöydän katselukirjana toimiva teos toimii myös oivallisesti sivistävänä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia orkideamaailmasta tarjoavana viihdyttäjänä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan teokseen lähemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...