Siirry pääsisältöön

Kasvimaailman kaunottaria

Olen jo pidemmän aikaa ihastellut Janne Ahon kirjaa Orkideat: Sateenkaaren värejä ja petkutuksen lumoa. Viimein maltoin ostaa upean opuksen myös omakseni, sitä aiemmin moneen otteeseen kirjakaupassakin selailleena. 

Kirja tarjoilee varsinaista silmäkarkkia ja kiinnostaa varmasti monia sellaisiakin, jotka eivät ole erityisen viehättyneitä orkideoista tai edes huonekasviharrastuksesta. Upeat kuvat on otettu vuosien varrella Turun Ruissalossa kasvitieteellisessä puutarhassa. Kirjan lukemisen jälkeen puutarhaan tekisikin mieli tehdä orkidearetki, niin vaikuttavan kokoelman kirja esittelee!

Kirjassa pohditaan orkideoiden suojelua.

Upeiden kuvien seurana kirjassa on myös valtavasti innostavaa tietoa ja yksityiskohtia eri orkidealajeista, orkideoiden biologiasta, luonnonsuojelullisista näkökulmista, orkideoiden merkityksestä ja hyötykäytöstä... Kirjaa lukiessa tuleekin lähes sellainen olo, että se, mitä kirjassa ei näistä kiehtovista kasveista mainita, ei ole mainitsemisen arvoista. Suuresta tietomäärästään huolimatta kirjan kappaleet ovat sopivan lyhyitä ja kiinnostavasti kirjoitettuja, joten ihan heti ei pääse informaatioähky iskemään. 

Upeita kuvia ihaillessa vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Sohvapöydän katselukirjana toimiva teos toimii myös oivallisesti sivistävänä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia orkideamaailmasta tarjoavana viihdyttäjänä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan teokseen lähemmin!

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Tähtihedelmästä kasvikokoelman tähdeksi

Huonekasviharrastuksen virittyä olen kiertänyt markettien hedelmätiskit entistä suuremmalla innolla: hedelmistähän saa kaupan päälle trooppisten kasvien siemeniä! Kokeiltua on jo tullut aika joukkoa: tamarilloa, pitahayaa, kiwanoa, mangoa, satsumaa... tästä porukasta ehdoton suosikkini on kuitenkin karambola.

Pitsiä ruukussa

Jos sinulla on tarjota vain vähän tilaa huonekasviharrastukselle, mutta haluat silti näyttävän kasvin ja olet valmis hoitamaan sitä huolella, voi tämä kasvi olla juuri sinulle sopiva.