Siirry pääsisältöön

Uusia...

Postin tuomaa...
Innostuimme tässä jokin aika sitten tekemään yhteistilausta saksalaiseen Röllke Orchideen -verkkokauppaan, jonka valikoima on nimensä mukaisesti varsin orkideapainotteinen. 

Olemme alkuvuodesta muutenkin intoilleet ulkomaisten kasvitilausten kanssa, sillä ehdimme aiemmin tilata kasveja myös Araflorasta. Tuolloin saapui muun muassa Maijan kasviterraarion kasveja sekä oman suoprojektini lihansyöjiä. 


Tällä kertaa tilauksessa oli mukana lisäksemme vielä kaksi muutakin innokasta kasviharrastajaa, joten pakettikin oli sen mukainen: painoa vajaat kolme kiloa ja sisältö täyteen pakattuna kasveja, kasveja ja vielä lisää kasveja!


Saisiko olla kasvi tai pari?
Omaan tilaukseeni mahtui tälläkin kertaa useampi kasvi, lähinnä ihania orkideoita. Uutena juttuna kokeilin myös paria Orchi-Pack -kategorian kasvia, jotka siis ovat pieniä orkideantaimia pakattuina steriileihin purkkeihin. Oivallinen tapa saada kasvit mahdollisimman vahingoittumattomina postitse kotiin, ajattelin tilatessani. 

Orchi-Pack -pakkaukset suojamuovista purettuina.

Pirteiltä näyttävät pienet taimet!
Kaikki kasvit saapuivat varsin erinomaisessa kunnossa huolellisen pakkauksen ja nopean toimituksen ansiosta. Jopa iso ja komea flamingokukka, jonka sorruin myös lisäämään tilauslistani orkideoiden jatkeeksi, oli oikein hyvässä kunnossa. 

Anthurium clarinervium - myydäänköhän tätäkin hopeasuoniflamingokukan nimellä?

Maija vastasi tilauksen muista ei-orkideoista hankkimalla pari hurmaavaa pientä tillandsiaa. Voiko somempia ollakaan? Eikä tuo miniorkideakaan mitenkään ruma ole...

Maijan tilaukset: kaksi tillandsiaa ja pikkuruinen orkidea.
Aika näyttää, miten kaikki uudet kasvit lähtevät viihtymään uusissa kodeissaan. Toivottavasti mahdollisimman moni uusi ja ihana hankinta voi hyvin, kasvaa ja kukoistaa. Varsinkin nuo pikkuruiset Orchi-Packien vauvat, joiden kasvua on varmasti ilo seurailla!

Huolella pakattu kasvi muistutti lähinnä lumista havupuuta.
Aergs. distincta x modesta kukkii tuoksuvin kukin, sitten joskus isompana. Eikö olekin somat lehdet muuten kasvilla!?

Kommentit

Lukijoiden suosikit

Mikä kasvia vaivaa? Osa 1, ripsiäiset

Aina huonekasvien kasvatus ei mene ihan niin kuin Strömsössä. Kasvit voivat kärsiä tuholaisista, kuivuudesta, märkyydestä, kylmästä, kuumasta, pimeästä tai ravinteiden puutteesta. Muun muassa. Ei ihme, että kukkasten huoltajat ovat niiden kanssa välillä hätää kärsimässä.

Tässä juttusarjassa käymme läpi erilaisia vaivoja ja öttiäisiä, jotka huonekasveja yleisesti vaivaavat. Aloitetaan kutsumattomista vieraista, joita viime aikoina on Facebookin keskusteluryhmien puheenaiheista päätellen ollut liikkeellä enemmän kuin tarpeeksi: ripsiäisistä.

Maailman helpoin orkidea?

Onnistuttuani tappamaan useammankin perhoskämmekän, suhtauduin vuosikausia orkideoihin suurella varauksella. Ihailin niitä kaupan hyllyssä, mutten koskaan uskaltanut koettaa onneani niiden hoidossa, vaikka kokemusta monenlaisista huonekasveista muuten alkoikin kertyä. Reilu vuosi sitten vihdoin törmäsin orkideaan, jonka ostamista en voinut vastustaa, ja joka yllättäen osoittautui suunnilleen niin idioottivarmaksi hoidokiksi kuin huonekasvi ylipäätään voi olla. Se oli ludisia (Ludisia discolor).

Tee-se-itse: sademetsä makuuhuoneessa

Kirjoitin aiemmin kasviterraariosta, jonka vuosia sitten rakensin vanhaan akvaarioon. Mainitsin silloin, että jos olisin tekemässä samaa paremmalla ajalla ja suuremmalla budjetilla, tekisin muutamia asioita toisin. Tänä kesänä siihen vihdoin tarjoutui tilaisuus.

Leopardigekkomme Napsu muutti keväällä tilavampaan terraarioon (joka, sattumoisin, on se sama vanha akvaario, jossa edellinen pienoisviidakkoni asusti) ja sen vanha koti jäi ylimääräiseksi. Rakensin siitä nyt pienen sademetsän koristamaan muuten kasvitonta makuuhuonetta - koska kyllähän kaikissa hyvissä makuuhuoneissa on oltava sademetsä.

Tässä artikkelissa käyn läpi terraarion rakennuksen vaiheet, käyttämäni tarvikkeet ja budjetin - josko joku lukijoista innostuisi itsekin rakennuspuuhiin.