tiistai 18. elokuuta 2015

Uusia...

Postin tuomaa...
Innostuimme tässä jokin aika sitten tekemään yhteistilausta saksalaiseen Röllke Orchideen -verkkokauppaan, jonka valikoima on nimensä mukaisesti varsin orkideapainotteinen. 

Olemme alkuvuodesta muutenkin intoilleet ulkomaisten kasvitilausten kanssa, sillä ehdimme aiemmin tilata kasveja myös Araflorasta. Tuolloin saapui muun muassa Maijan kasviterraarion kasveja sekä oman suoprojektini lihansyöjiä. 


Tällä kertaa tilauksessa oli mukana lisäksemme vielä kaksi muutakin innokasta kasviharrastajaa, joten pakettikin oli sen mukainen: painoa vajaat kolme kiloa ja sisältö täyteen pakattuna kasveja, kasveja ja vielä lisää kasveja!


Saisiko olla kasvi tai pari?
Omaan tilaukseeni mahtui tälläkin kertaa useampi kasvi, lähinnä ihania orkideoita. Uutena juttuna kokeilin myös paria Orchi-Pack -kategorian kasvia, jotka siis ovat pieniä orkideantaimia pakattuina steriileihin purkkeihin. Oivallinen tapa saada kasvit mahdollisimman vahingoittumattomina postitse kotiin, ajattelin tilatessani. 

Orchi-Pack -pakkaukset suojamuovista purettuina.

Pirteiltä näyttävät pienet taimet!
Kaikki kasvit saapuivat varsin erinomaisessa kunnossa huolellisen pakkauksen ja nopean toimituksen ansiosta. Jopa iso ja komea flamingokukka, jonka sorruin myös lisäämään tilauslistani orkideoiden jatkeeksi, oli oikein hyvässä kunnossa. 

Anthurium clarinervium - myydäänköhän tätäkin hopeasuoniflamingokukan nimellä?

Maija vastasi tilauksen muista ei-orkideoista hankkimalla pari hurmaavaa pientä tillandsiaa. Voiko somempia ollakaan? Eikä tuo miniorkideakaan mitenkään ruma ole...

Maijan tilaukset: kaksi tillandsiaa ja pikkuruinen orkidea.
Aika näyttää, miten kaikki uudet kasvit lähtevät viihtymään uusissa kodeissaan. Toivottavasti mahdollisimman moni uusi ja ihana hankinta voi hyvin, kasvaa ja kukoistaa. Varsinkin nuo pikkuruiset Orchi-Packien vauvat, joiden kasvua on varmasti ilo seurailla!

Huolella pakattu kasvi muistutti lähinnä lumista havupuuta.
Aergs. distincta x modesta kukkii tuoksuvin kukin, sitten joskus isompana. Eikö olekin somat lehdet muuten kasvilla!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...