Kirjoittajista

Maija, Lily ja sutipuu (Pachira aquatica). Kuva Ville Salonen.
Nimimerkillä Lilya kirjoittava Lily on valmistunut filosofian maisteriksi joulukuussa 2011 Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan ekologia ja evoluutiobiologia. Huonekasvit ovat pitkäaikainen ja rakas harrastus, joka alkoi jo varhaisessa iässä. Teoreettisen tietämyksen lisääntyminen on tuonut uusia ulottuvuuksia ja ymmärrystä huonekasvien hoitoon. Kasvirakkaus ei rajoja tunne, mutta erityisen lähellä sydäntä ovat jollain tavoin ekologialtaan erikoistuneet kasvit. Viime aikoina ikkunalaudoilta enenevässä määrin sijaa ovat saaneet kämmekät sekä afrikkalaiset kasvit, niillä kun tuntuu niitä kummallisia elintapoja riittävän...
Huonekasvien lisäksi harrastaa kirjoja, elokuvia, käsitöitä, kokkailua ja niin, kaikkea epäilyttävästi menneiden vuosikymmenien kotirouvien harrastuksilta kalskahtavaa!

Maija on myös Jyväskylän yliopiston kasvatteja, pääaineenaan ekologia ja evoluutiobiologia. Maisteriksi Maija valmistui keväällä 2013 ja työskentelee nykyään päätoimisena tiedetoimittajana. Hurahdus huonekasviharrastukseen tapahtui vasta keväällä 2009, vaikka muuta luontoharrastusta on takana lapsesta saakka. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat vanhat ja alkukantaiset kasviryhmät, kuten evoluutiobiologiaan ja paleontologiaan tykästyneeltä voi odottaakin. Muita harrastuksia ovat piirtäminen, kirjat ja akvaariot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...